Każda osoba ma jakieś miłe wspomnienia z dzieciństwa. Mnie kojarzą się z babcią -jest moja najlepszą przyjaciółką, z którą o wszystkim mogę porozmawiać i ze wszystkiego się zwierzyć.
Babcia zawsze wspaniale gotowała i wiele smaków jej kuchni
pozostało mi w pamięci. Dziś
zaprezentuję wam bardzo prosty przepis z mojego dziennika wrażeń gastronomicznych. -ukradziony mojej babci; -) na talarki a o to przepis:
Sposób przyrządzenia :
Ziemniaki
obieramy, kroimy w cieniutkie talarki i kładziemy na ręczniku papierowym, aby
pozbawić ich nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plasterki
ziemniaka jeden obok drugiego, smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu z
patelni, układamy na papierowym ręczniku, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu Doprawiamy solą,
pieprzem i innymi przyprawami, wg uznania i upodobań smakowych....
Smacznego !
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz